You are here: Nyheter Artikler Voss

for og av longboardere

asfaltsurfer.com

Voss

E-post Skriv ut PDF

Voss er fylt til randen med spots så bra at du ikke vil tro dine øyne. Norgeseliten på longboard samles hvert år for å konkurrere om hvem som er kjappest ned de krevende svingene!

En uke med god stemning i slutten av juni er da det er mest liv i Voss, under ekstremsportveko. Men alle de fantastiske longboard spottene finnes der året rundt. Noen er så heldige at de får utnyttet de daglig, mens andre har det som plommen i egget den ene uken de har fri fra jobben og kan nyte livet til det fulle. Det er vannvittig mye varierte steder å kjøre, hårnåler som går sikksakk ned Vikafjellet, den 1,3mil lange turen ned til Vik, konkurranseløypa ned Skjervet og carve strekningen ned fra hotellet på mot Voss sentrum fra Vikafjellet er bare noen av spottene det blir drømt om hele året. Voss sine kremspotter er ikke noe for nybegynneren, men kan man litt basics så er det ikke noe problem å finne et sted å øve seg på å takle litt høyere hastigheter. Betong miniramp på stranda og noen street elementer finnes også dersom du trenger en pause fra de lange tunge bakkene.

Sist oppdatert ( lørdag 20. desember 2008 22:47 )  

Sponsorer

 


Downhill

Downhill(DH) er longboardings svar på utfor. Det handler om å kjøre FORT, gjerne hastigheter mellom 70 og 100, og konkurransene består vanligvis av 4-manns heat.

Slalom

Slalom på longboard foregår oftest på bakker med svak helling og god asfalt. Målet er å komme seg gjennom en løype med kjegler fortest mulig. I konkurranser kjører man head to head i to identiske løyper.

Sliding

Sliding er en teknisk variant av longboarding hvor man fokuserer på å gjøre triks ved hjelp av at hjulene mister grepet. Man bruker gjerne slidehansker for å kunne flytte kroppsvekten bort fra brettet, eller støtte seg på.

Dansing!?

Danser longboardere? Javisst! Dansing er en egen sjanger innen longboarding og fokuset er på tekniske triks hvor man gjerne hopper, spretter, snurrer og går på brettet. Forholdsvis lange og flexende brett brukes som regel til å danse med.