You are here: Nyheter Artikler Ekstremsportveko 2009!!

for og av longboardere

asfaltsurfer.com

Ekstremsportveko 2009!!

E-post Skriv ut PDF

Da er det ikke lenge igjen før det braker løs! 21. til 28. juni er det kun ett sted i Norge som eksisterer, VOSS!! Her er infoen du trenger! 

 

For femte året på rad blir Norges mest prestisjetunge longboardkonkurranse arrangert i Voss under Ekstremsportveko. Longboardkjørere fra hele Norge(+ noen ivrige svensker) samler seg atter en gang og konkurransen som for de fleste blir sett på som longboardernes NM blir villere enn noen sinne! Skjervet byr på nylagt asfalt og krevende svinger, dette vil uten tvil by på spektakulære heat! Nivået på kjørerne har også steget drastisk de siste årene og det forventes hastigheter opp mot 80km/t ned løypa. Dette vil ikke bli en konkurranse for pingler, så dra på deg skinnet og gjør deg klar til et adrenalinkick uten like! (skinndress er ikke påbudt, men sterkt anbefalt om dere ikke vil legge igjen metervis med hud på asfalten!). Vi prøver å fikse en alternativ longboardcamp, men for øyeblikket ser det ut til at det blir longboardcamp på Bømoen, som i fjor var en kjempesuksess!

De viktigste datoene dere må få med dere er:

Torsdag 25.

 kl 11-14.00 - Offisiell trening på Skjervet utenfor Voss

Fredag 26. juni

 kl 11-15.00 - Kvalifiseringer og finale

 

Påbudt sikkerhetsutsyr:

En trygg hjelm(ingen militærhjelmer eller annet useriøst)

Knebeskyttere

Hansker

Anbefalt sikkerhetsutstyr:

Helhjelm(motorsykkel, paraglider, MTB etc.)

Skinndress(ikke SM outfit, men dress beregnet for motorsykkelkjøring) 

 En siste ting,

vær så snill å ikke meld deg på konkurransen dersom du ikke er trygg på deg selv og vet at du kan takle hastigheter på 70km/t+. Når det går så fort er det ikke allverdens som skal til for at noen skader seg skikkelig, så pass på at du ikke utgjør en unødvendig risiko for de andre deltagerne samt deg selv. Vi har klart å unngå skader i 4 år nå, og dette er ikke året vi skal starte en ny trend på det området! Kjør trygt, ta hensyn og ha vannvittig mye morro! 

Sist oppdatert ( lørdag 03. april 2010 19:17 )  

Sponsorer

 


Downhill

Downhill(DH) er longboardings svar på utfor. Det handler om å kjøre FORT, gjerne hastigheter mellom 70 og 100, og konkurransene består vanligvis av 4-manns heat.

Slalom

Slalom på longboard foregår oftest på bakker med svak helling og god asfalt. Målet er å komme seg gjennom en løype med kjegler fortest mulig. I konkurranser kjører man head to head i to identiske løyper.

Sliding

Sliding er en teknisk variant av longboarding hvor man fokuserer på å gjøre triks ved hjelp av at hjulene mister grepet. Man bruker gjerne slidehansker for å kunne flytte kroppsvekten bort fra brettet, eller støtte seg på.

Dansing!?

Danser longboardere? Javisst! Dansing er en egen sjanger innen longboarding og fokuset er på tekniske triks hvor man gjerne hopper, spretter, snurrer og går på brettet. Forholdsvis lange og flexende brett brukes som regel til å danse med.