You are here: Nyheter Artikler GoFast Speeddays - Eastbourne

for og av longboardere

asfaltsurfer.com

GoFast Speeddays - Eastbourne

E-post Skriv ut PDF

Da er det klart for Speeddays 2009, 3. året på rad det blir arrangert IGSA world cup konkurranse i Eastbourne. Nytt i år er det enorme antallet norske deltagere. I 2007(første året nordmenn deltok) var det kun to stk som tok turen over, men i år er det over 10 nordmenn som skal konkurrere med verdenseliten om heder og ære! Dette er en fantastisk utvikling, og denne utviklingen har preget mye av de andre IGSA konkurransene så langt i sommer også. Ringrevene har ledet an, men det er også mange nye tilskudd til IGSA gjengen som har gjort det bra.

 

 

IGSA er en forkortelse for International Gravity Sports Association som er apparatet bak world cupen på longboard. De foregår konkurranser rundt om i verden og det samles poeng for så til slutt å kunne kåre en vinner. Slik det ser ut for øyeblikket er det tredobbelt Kanadisk på toppen, men mye kan fortsatt skje. Beste nordmann ligger på en imponerende 16. plass totalt(The crazy fast redhead Torbjørn Suuuuuuuuuunde!), og beste svenske ligger på en foreløpig 23. plass(grattis til Robin Sandberg!).

Eastbourne går av stabelen 21.-23. august!

Ellers må alle skatere holde øyne og ører åpne, for plutselig kommer det en fast dato på den legendariske Tryvann DH Challenge, og da må jo flest mulig møte opp. Dato, tidspunkt osv. er fortsatt usikkert, men søknader er visstnok sendt og det jobbes hardt for å få til denne konkurransen som ble en braksuksess i 2008.

STAY TUNED! and ride safe ;) 

 

Sist oppdatert ( lørdag 03. april 2010 19:16 )  

Sponsorer

 


Downhill

Downhill(DH) er longboardings svar på utfor. Det handler om å kjøre FORT, gjerne hastigheter mellom 70 og 100, og konkurransene består vanligvis av 4-manns heat.

Slalom

Slalom på longboard foregår oftest på bakker med svak helling og god asfalt. Målet er å komme seg gjennom en løype med kjegler fortest mulig. I konkurranser kjører man head to head i to identiske løyper.

Sliding

Sliding er en teknisk variant av longboarding hvor man fokuserer på å gjøre triks ved hjelp av at hjulene mister grepet. Man bruker gjerne slidehansker for å kunne flytte kroppsvekten bort fra brettet, eller støtte seg på.

Dansing!?

Danser longboardere? Javisst! Dansing er en egen sjanger innen longboarding og fokuset er på tekniske triks hvor man gjerne hopper, spretter, snurrer og går på brettet. Forholdsvis lange og flexende brett brukes som regel til å danse med.