You are here: Nyheter Artikler Volda – Xboard – 2010

for og av longboardere

asfaltsurfer.com

Volda – Xboard – 2010

E-post Skriv ut PDF

Årets X2 arrangerte konkurransen Xboard. Den første runden i Norgescuppen er overstått!

Etter å ha returnert til et halvsurt og reinfylt Trondheim er det med arrangementet friskt i minnet at det allerede klør i skatefoten. Arrangementet ble vel avholdt, med relativt lite skader - hvis man ser bort ifra 3 ankler og et par andre småfall. Disse anklene tilhørte henholdsvis Trygve Jørundland, Adrian Jancey og Robin Sandberg. Det kan allikevel bemerkes at Trygve allerede hadde skadet ankelen fra før av og at han faktisk ankom konkurransen i krykker (!). Stemningen var uansett på topp da den første runden av Norges-cuppen gikk av stabelen.

 Youtube-link

Klikk på bildet for video.

Hva angår nivået mange imponert av at det har økt betraktelig iløpet av vinteren. Under timetrialen var det mange tider som ble klokket inn mellom 1.30 og 1.33. Faktisk presterte Alex Hørte å kjøre inn en tid på 1.29 – ettellerannent. Mr.Oldschool Cedric klokket inn en 1.33, noe som ikke kan sies å være galt med tanke på at han har kjørt brett lenger en mange av oss andre har levd.

Også på freeriding fronten gikk det vilt for seg og Trygve kjørte inn en saftig 102.7 km/t fredag kveld. Det er ganske saftig med tanke på at han lusket rundt i krykker når han dro ifra Oslo. Det går også rykter om at Mikael dro inn en 102.5 km/t i samme bakke på Søndagen. 

Adam Sagedahl – general i NDSF (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Nytt i år er også en del Downhill lag som stilte opp til dyst på X2 festivalen. Undertegnede er bekjent med at det var hele 4 lag som stilte opp – nemlig de råfarlige Ace`s fra (du gjettet riktig) The Ace Crew, Perpetual Motion, Drammen Downhill Crew og Volda Rullarlag. Man kan jo mistenke at det er med NDSF (Norges Downhill Skateboard Forbund) sitt inntog at disse lagene har vokst fram.

Audun Gunneriussen (One of the Ace`s) på regnføre. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

 

Hva angår løypa kan det nevnes at den var utrolig spennende, selv om asfaltkvaliteten var av dårlig kvalitet og at kumlokk frekvensen var høy i noen av svingene. Helt konkret startet løypen med sparkestrekke – en morsom venstre sving, flate imot en feildosert høyresving. Etter denne hårnålen gikk løypen rett ut i en slak venstre hvor man kunne samle en del fart opp imot den siste høyre hårnålen. Etter denne flatet bakken ut mot målstreken, det var her den siste draftingen og knivingen foregikk.

Det var en del stoka fjes på toppen i Voldas flotte omgivelser. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Til selve racet stilte 39 skatere på startstreken og hele 32 gikk videre etter kvalifiseringsrunnet. Etter semifinaler ble det avholdt A og B finale og det var race til siste slutt. Det kan nevnes at det i åttendels finalene (de første rundene) bøttet ned litt regn som gjorde publikum våte men crowdpleased og skaterne noe usikre. Allikevel var det god racing og folk tok det med godt humør.

I A finalen var det Alex Hørte (PM), Håkon Wegge (Ace Crew), Mikael Sjødal Jensen (DDC) og Ali Nas (Ace Crew). Alex Hørte kjørte ut først ifra start og holdt ledelsen hele veien, mens det var tight mellom Mikael og Wegge på sluttstrekken hvor Mikael fikk mest fart og kjørte inn 2dre plassen. Wegge tok tre.

Alex Hørthe kjører inn i finalen. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Det ble selvfølgelig sykt god stemning av hele racet og etterpå ble det avholdt prisutdeling med påfølgende sjøslag på selveste ”Rokken”, den lokale studentuteplassen i Volda. Neste år forventes det dobbelt så mange skatere på festen!

Sist oppdatert ( fredag 30. april 2010 07:37 )  

Sponsorer

 


Downhill

Downhill(DH) er longboardings svar på utfor. Det handler om å kjøre FORT, gjerne hastigheter mellom 70 og 100, og konkurransene består vanligvis av 4-manns heat.

Slalom

Slalom på longboard foregår oftest på bakker med svak helling og god asfalt. Målet er å komme seg gjennom en løype med kjegler fortest mulig. I konkurranser kjører man head to head i to identiske løyper.

Sliding

Sliding er en teknisk variant av longboarding hvor man fokuserer på å gjøre triks ved hjelp av at hjulene mister grepet. Man bruker gjerne slidehansker for å kunne flytte kroppsvekten bort fra brettet, eller støtte seg på.

Dansing!?

Danser longboardere? Javisst! Dansing er en egen sjanger innen longboarding og fokuset er på tekniske triks hvor man gjerne hopper, spretter, snurrer og går på brettet. Forholdsvis lange og flexende brett brukes som regel til å danse med.