You are here: Nyheter Artikler Frognerseteren

for og av longboardere

asfaltsurfer.com

Frognerseteren

E-post Skriv ut PDF

 

 

Frognerseteren har meget mulig noen av Norges mest brukte longboard spots, det er ikke uten grunn. Gå på t-bane #1 til Frognerseteren og sitt ned mens blodet begynner og krible. Om ikke lenge vet du at det er flere kilometer med herlig nedoverbakke som venter.

Enten man velger å gå fra Voksenkollen stasjon og opp til tryvannstårnet og den nylagte perfekte asfalten, eller om man vil kjøre forbi "utsikten", så er man garantert en god opplevelse! Er du der oppe om sommeren er sjansen for å møte nye folk å kjøre longboard med meget stor.

Før var det  DH-syklistene som fylte opp t-banen, men de siste to årene har antallet longboardere eksplodert, enten det er samkjørte sessions fra asfaltsurfer forumet eller bare tilfeldig. De fleste longboardere deler synet på at jo flere vi er sammen, jo gladere vi blir og ser du noen du ikke kjenner på t-banen må du for all del stikke bort og si hei. Det er også mer enn lov å si ifra dersom du ser noen som ikke har snøring at det kanskje ikke er så lurt å stikke opp i Frognerseteren på ustø ben. Vi har så langt stort sett vært på godfot med politiet, og jeg har bare hørt om to-tre tilfeller hvor de har sagt at longboarderne måtte finne et annet sted å kjøre den dagen pga. mye trafikk. Vi er avhengig av et godt rykte for å slippe å bli kastet bort fra favoritt "spottene" våre, så gjør ditt for å bidra til at vi kan skate så mange steder som mulig uten å få bøter osv.

Har du kjørt en del på longboard, lagt de fleste speedwobbles bak deg og lyst på en heftig opplevelse kan jeg på det varmeste anbefale å ta en tur med t-banen til DH og Carve eldoradoet få minutter fra oslo sentrum.

Sist oppdatert ( lørdag 20. desember 2008 20:14 )  

Sponsorer

 


Downhill

Downhill(DH) er longboardings svar på utfor. Det handler om å kjøre FORT, gjerne hastigheter mellom 70 og 100, og konkurransene består vanligvis av 4-manns heat.

Slalom

Slalom på longboard foregår oftest på bakker med svak helling og god asfalt. Målet er å komme seg gjennom en løype med kjegler fortest mulig. I konkurranser kjører man head to head i to identiske løyper.

Sliding

Sliding er en teknisk variant av longboarding hvor man fokuserer på å gjøre triks ved hjelp av at hjulene mister grepet. Man bruker gjerne slidehansker for å kunne flytte kroppsvekten bort fra brettet, eller støtte seg på.

Dansing!?

Danser longboardere? Javisst! Dansing er en egen sjanger innen longboarding og fokuset er på tekniske triks hvor man gjerne hopper, spretter, snurrer og går på brettet. Forholdsvis lange og flexende brett brukes som regel til å danse med.